زندگی‌ نامه هوشنگ سیحون

زندگی‌ نامه هوشنگ سیحون

زندگی‌ نامه هوشنگ سیحون
هوشنگ سیحون یک معمار مطرح ایرانی است که با معماری بناهای ماندگاری مانند آرامگاه خیام و کمال‌الملک به شهرت رسیده است. سیحون را پدر معماری مدرن ایران می‌دانند.

زندگی‌نامۀ هوشنگ سیحون، پدر معماری مدرن ایران

هوشنگ سیحون یکی از معماران برجسته ایرانی است که در سال 1299 هجری شمسی در شهر تهران چشم به جهان گشود و در سال 1393 نیز در کشور کانادا به دور از وطن درگذشت. سیحون به عنوان یک طراح، نقاش، معمار و مجسمه‌ساز برجسته در جوامع هنری شهرت داشت. او با طراحی بناها و آرامگاه‌های شخصیت‌های مهم تاریخ به «معمار بناهای ماندگار» مشهور شد. خط فکری سیحون در معماری، پیروی از اصول معماری مدرن بود که به همین دلیل نیز او را پدر معماری مدرن ایران می‌دانند.

هوشنگ سیحون در یک خانوادۀ هنری پرورش یافت. پدربزرگش میرزاعبدالله فراهانی که از بزرگان عرصۀ موسیقی سنتی بود به پدر موسیقی ایرانی معروف بود. همچنین مادر او نیز از بهترین نوازندگان تار و سه‌تار در دوران حیات خود بود.

این معمار ایرانی پس از گذراندن تحصیلات آکادمیک در دانشگاه تهران، بنابر دعوت معمار مشهور "آندره گدار" به کشور پاریس رفت و در آنجا به ادامۀ تحصیل پرداخت و مدرک دکترای هنری خود را دریافت کرد. او در سن 25 سالگی پس از بازگشتش به ایران، آرامگاه بوعلی سینا را در شهر همدان طراحی کرد و در مدت زمان کوتاهی از محبوبیت بالایی برخوردار شد. سپس او به عضویت شورای ملی باستان‌شناسی و شهرسازی دانشگاه‌های ایران درآمد و با حفظ سمت، مسئولیت مرمت آثار باستانی و تاریخی ایران را برعهده گرفت.

هوشنگ سیحون و هنر معماری

سیحون دربارۀ معماری‌های خود می‌گوید:

راهی را که من در معماری پیش گرفته‌ام به طور خلاصه و به صورت فهرست ذکر می‌کنم. در معماری، قبل از هر چیز علاقه دارم منطق را همیشه در نظر داشته باشم. در معماری هیچ چیز نباید بی‌منطق به کار برود، حتی کوچکترین خط و کم‌ترین نقطه بایستی دلیل و معنای مخصوص به خود را داشته باشد. به ویژه از فانتزی‌های بی‌معنا و بی‌مغز گریزانم. حقیقت بایستی عریان و بی‌پرده در معماری خودنمایی کند ولو اگر گاهی اوقات زننده باشد. اطمینان دارم که حقیقت همیشه زیبایی و لطف مخصوص به خود را خواهد داشت. یک معمار خوب باید مثل یک شعر، عالی، ساده، سهل و ممتنع باشد. از شلوغی و درهم و برهم بودن بی‌اندازه گریزانم. نقشۀ ساده همیشه زود خوانده می‌شود و اشخاص را گمراه نمی‌‌کند. طرح نقشۀ یک ساختمان مثل حل یک مسئله است. باید همیشه ساده‌ترین راه‌حل را در نظر گرفت و از راه‌های پیچ در پیچ صرف‌نظر کرد.

آرامگاه  ابوعلی سینا در شهر همدان از ساخته های هوشنگ سیحون

آرامگاه ابوعلی سینا در شهر همدان سال 1330

آرامگاه کمال الملک در شهر نیشابور

آرامگاه کمال‌الملک در شهر نیشابور سال 1337

آرامگاه خیام در شهر نیشابور

آرامگاه خیام در شهر نیشابور سال 1338

آرامگاه نادرشاه افشار در شهر مشهد

آرامگاه نادرشاه افشار در شهر مشهد سال 1342

 

کروکی پاریس کاری از سیحون، معمار برجسته ایرانی

کروکی از شهر پاریس 

هوشنگ سیحون و هنر نقاشی

هوشنگ سیحون که جزء معماران برجسته ایرانی بوده است، علاوه بر دانش معماری در عالم نقاشی نیز صاحب نظر بود. او آثار بی‌بدیلی در هنر نقاشی به وجود آورد و آثار او در سال 1972 میلادی در نمایشگاه بین‌المللی دانشگاه ماساچوست در کنار آثار هنرمندان بزرگی چون پیکاسو و سالوادور دالی به نمایش درآمد. سبک سیحون در نقاشی بیشتر با استفاده از تکنیک آبرنگ و رنگ روغن بود و امروزه تعدادی از آثار او در دانشگاه‌های واشنگتن و برکلی وجود دارد.

               هنر نقاشی هوشنگ سیحون

0 نظر

ارسال نظر جدید