رایانش ابری و مزایای آن

رایانش ابری و مزایای آن

رایانش ابری و مزایای آن
رایانش ابری از دستاوردهای دنیای دیجیتال است و نمی‌توان از مزایای آن صرف‌نظر کرد. مزایای رایانش ابری در حدی است که می‌تواند سبب تمایز یک کسب و کار شود.

رایانش ابری چیست؟

رایانش ابری در چند سال اخیر به عنوان یکی از تاثیرگذارترین دستاوردهای فناوری اطلاعات، جای خود را در میان کسب ‌و کارهای کوچک، سازمان‌های دولتی و کاربران عادی باز کرده است. در این مقاله قصد داریم دربارۀ مزایای رایانش ابری که یکی از فناوری‌های انقلاب صنعتی چهارم است صحبت کنیم. استفاده از این فناوری می‌تواند در توسعه کسب و کار نقش چشمگیری داشته باشد. 

انواع رایانش ابری

رایانش ابری یا Cloud Computing یکی از روش­‌های ارائۀ سرویس‌های محاسباتی است. در واقع این بستر به ارائۀ خدمات رایانه‌ای از جمله سرورها، ذخیره‌سازی، پایگاه داده، شبکه، نرم‌افزار، تجزیه ‌و ‌تحلیل و برقراری ارتباط از طریق اینترنت می‌پردازد.

به عبارت بهتر به محاسبات در بستر اینترنت، رایانش ابری می‌گویند  که در آن گروه‌هایی بزرگ از سرورهای از راه دور به شبکه متصل شده‌اند تا امکان به اشتراک‌گذاری و پردازش داده‌ها، ذخیره‌سازی متمرکز داده‌ها و دسترسی آنلاین به خدمات یا منابع رایانه‌ای را فراهم کنند.

رایانش ابری سه مدل دارد:

1. ابر عمومی (Public Cloud):

ابر عمومی اجازه می‌دهد تا سیستم‌ها و خدمات به راحتی در دسترس عموم قرار گیرند. البته ممکن است ابر عمومی به دلیل باز بودن، امنیت کمتری داشته باشد. 

2. ابر خصوصی (Private Cloud):

ابر خصوصی امکان دسترسی به سیستم‌ها و خدمات را در داخل یک سازمان فراهم می‌کند و به دلیل ماهیت خصوصی، امنیت بیشتری دارد.

3. ابر ترکیبی (Hybrid Cloud):

ابر ترکیبی، ترکیبی از ابر خصوصی و عمومی است. فعالیت‌های مهم با استفاده از ابر خصوصی و فعالیت‌های غیر مهم و غیر بحرانی از طریق ابر عمومی انجام می‌شوند.

                               رایانش ابری و انواع آن

مزایای استفاده از رایانش ابری

1. حفظ تمرکز بر تجارت:

ادارۀ یک بخش فناوری اطلاعات، جلوی تمرکز ما را بر شغل اصلی می‌گیرد. اغلب، خرید سرویس‌ها و خدمات رایانش ابری، مقرون به صرفه‌تر و قابل اطمینان‌تر بوده و به ما اجازه می‌دهد تا منابع محدود خود را تنها به رشد کسب و کارمان اختصاص دهیم. با پلتفرم رایانش ابری، تمرکز خود را بر گسترش تجارتتان بگذارید به جای اینکه بخواهید نگران امنیت داده‌ها و مواردی باشید که رایانش ابری به آسانی آنها را برای شما رفع می­‌کند.

2. چابکی و مهارت در تجارت:

رشد فناوری از جمله فرصت­‌های محیطی کسب و کار است. یکی از مزایای رایانش ابری این است که به شما امکان می‌دهد تا به سرعت خود را با فناوری‌ها و تغییرات روز دنیا تطبیق داده و در این راه، هزینۀ بسیار کمتری را متحمل شوید.

3. کاهش هزینه‌ها:

با استفاده از رایانش ابری به علت هزینه‌های پایین ماهیانه، مخارج کار را به حداقل رسانده و حتی می‌توانید برخی از آنها را حذف کنید. کسب ‌و کارهای نوپا تمایل ندارند برای نگهداری اطلاعات خود متحمل هزینه‌های سنگینی بشوند زیرا برایشان توجیه اقتصادی ندارد. در حقیقت با استفاده از این نوع سرویس‌ها، اطلاعات شما به سرور دیگری منتقل شده و در دسترس باقی می‌­ماند. 

کسب و کارهایی که از استراتژی پلتفرم استفاده می­‌کنند، با حجم بالایی از اطلاعات و داده­‌هایی مواجه هستند که از دو سمت پلتفرم حاصل می­‌شود. برخی کسب و کارها به دلیل طرح نوآور خود به تبلیغات زیادی نیاز دارند. لذا با استفاده از رایانش ابری و کاهش هزینه‌ها، قادر خواهید بود در قسمت‌های دیگری سرمایه‌گذاری کنید. شما می­‌توانید با کاهش هزینۀ خرید و نگهداری سرور، روی بخش­‌های دیگر به خصوص بازاریابی و تولید محتوا تمرکز کنید.

4. دسترسی در همه جا:

با انجام این تجارت بدون مرز می‌­توانید با دورکاری و برون­‌سپاری بیشتر فرآیندها، از هزینه‌­های خود بکاهید. در واقع هرگاه شما به اینترنت دسترسی داشته باشید، فارغ از آن‌ که در کجای کرۀ زمین ساکن هستید، می‌توانید به برنامه‌ها، خدمات و داده‌های خود دست پیدا کنید.

5. بینش بهتر و دقیق‌تر:

54% سازمان‌های پیشرو از تحلیل­گرها برای تحلیل و بینش بهتر داده‌های بزرگ استفاده می‌کنند که این امر آن‌ها را در جذب موثرتر مشتریان و فرصت‌ها یاری می‌کند. اگر در کسب و کار شما، اصلی­‌ترین فرآیند، فرآیند خرید است که توسط مشتریان و از طریق پلتفرم صورت می‌پذیرد، لذا جذب مشتریان بیشتر و استفادۀ بهینه از فرصت­‌های محیطی به واسطۀ رایانش ابری اتفاق خواهد افتاد.

6. انعطاف‌پذیری و پویایی:

اگر شما در فعالیت خود بیش از حد درگیر ذخیره‌سازی و تهیۀ فضاهای زیرساختی هستید و گاهی زمان کمتری برای پرداختن به هدف اصلی باقی می‌ماند؛ با انعطاف‌پذیری که خدمات رایانش ابری در اختیار شما قرار می‌دهد، دغدغۀ شما کاهش خواهد یافت. همچنین با استفاده از رایانش ابری می‌­توانید در دسترسی به داده‌های سازمانی از هر طریق، تلفن همراه، لپ‌تاپ و دیگر دستگاه‌ها، پویایی ایجاد کنید. این روش به شما این انعطاف‌پذیری را می‌دهد تا هر بخشی از سرویس را که بیشتر به آن نیاز دارید، ارتقاء دهید.

مزایای استفاده از رایانش ابری (Cloud Computing)

7. به روزرسانی خودکار:

شما به طور مکرر نیاز دارید به روزرسانی شوید. برای رقابت با برخی از رقبا و مخصوصا تازه‌ ­واردها باید بتوانید خود را با تغییرات روزانۀ دنیای تجارت وفق بدهید.

8. امنیت بیشتر:

اطلاعاتی که در سرویس ابری ذخیره می کنید و در کامپیوتر نگه نمی‌دارید، در صورت خراب شدن یا دزدیده شدن کامپیوتر همچنان در دسترس شما خواهند بود و هکرها به آن‌ها دسترسی پیدا نخواهند کرد.

9. راحت‌تر شدن کارها:

با استفاده از رایانش ابری دیگر نیازی به سرورهای بزرگ و زیاد ندارید که مجبور باشید آنها را در اتاق­‌های با تهویۀ مناسب نگهداری کنید. همچنین نیازی به کارمندانی برای رفع مشکلات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری نیست. کارهای خسته­‌کننده مانند به­ روزرسانی یک به یک کامپیوترها هم حذف می‌­شود.

 کارمندان نیز دیگر نیازی به تهیۀ نسخۀ پشتیبان از داده­‌های هارد دیسک، دیسک­‌ها و دستگاه­‌های خارجی ندارند. همچنین مجبور نیستید که هر لحظه در دفتر کار باشید. دسترسی به پردازش‌ها و اطلاعات، دیگر به یک موقعیت جغرافیایی خاص وابسته نیست.

همچنین دیگر نگران این نیستید که یک فاجعۀ اضطراری و یا یک حادثۀ طبیعی تمامی اطلاعات را از بین ببرد. داده‌هایی را که به صورت محلی در کامپیوترهای اداری ذخیره می­‌کنید، آسیب­‌پذیر هستند اما داده­‌هایی که به کمک رایانش ابری ذخیره می­‌شوند، امنیت را کاملا برای شما تضمین می­‌کنند.

و مورد آخر اینکه دیگر نیازی نیست که اسناد و مدارک را به ایمیل خود ارسال کنید، فایل‌هایی که بر پایۀ رایانش ابری ذخیره شده­‌اند قابلیت دسترسی می‌­دهند و همواره نیز به‌­روز می‌­باشند. همکاران می­‌توانند اطمینان داشته باشند که همۀ آنها یک فایل را مشاهده می­‌کنند و با اطلاعاتی یکسان کار می­‌کنند.

سخن نهایی

یکی دیگر از فناوری‌های انقلاب صنعتی چهارم در این مقاله بررسی شد. رایانش ابری از جمله دستاوردهای فناوری اطلاعات است که نقش مهمی در رشد کسب و کار دارد. با توجه به مزایای رایانش ابری که در این مقاله ذکر شد، استفاده از این فناوری برای بسیاری از کسب و کارها امری ضروری است و می­‌تواند برای آنها در مقایسه با رقبایی که از این پلتفرم استفاده نمی­‌کنند، مزیت رقابتی ایجاد کند.

0 نظر

ارسال نظر جدید