10 عادت مهم و اثرگذار دنیای امروز

10 عادت مهم و اثرگذار دنیای امروز

10 عادت مهم و اثرگذار دنیای امروز
10 عادت مهم و اثرگذار در این مقاله عنوان شده است که نهادینه کردن آنها در دنیای امروز ضروری است. این 10 عادت می‌توانند وجه تمایز افراد موفق و سایرین باشند.

10 عادت مهم و اثرگذار دنیای امروز را بهتر بشناسیم

10 عادت مهم و اثرگذار دنیای امروز در این مقاله مطرح می‌شوند که نهادینه کردن آنها می‌تواند نقش مهمی در توسعه فردی داشته باشد. ارسطو معتقد است ما همان چیزی هستیم که مدام تکرارش می­ کنیم. برنامۀ روزانه‌­ای که بر پایۀ عادت­‌های خوب طراحی شده باشد، وجه تمایز میان افراد موفق و سایرین است. موفقیت به دلیل آن چیزهایی است که انجام می­‌دهیم نه چیزهایی که می‌دانیم. شما نیز سعی کنید با پرورش عادت‌های زیر و نهادینه کردن آنها در ضمیر ناخودآگاه خود، موفقیت را در آغوش بگیرید.

1. عادت مهم و اثرگذار اول: عادت کنید که رویاهای بزرگ داشته باشید

اولین عادت از 10 عادت مهم و اثرگذار این است که رویاهای بزرگ داشته باشید. عادت، یک شیوۀ رفتاری است که اغلب یا همیشه به طور غیرارادی انجام می‌شود. بیشتر مردم اسب عادت­‌هایشان را می­‌رانند و نمی‌­دانند به کدام سو می­‌روند. بیشتر احساسات، افکار و اعمال ما نتیجۀ یک عادت نهادینه شده است. انسان با غریزه به دنیا می­‌آید و عادت­‌ها را ما در طول زمان پرورش می‌­دهیم زیرا وقتی فعالیتی در ما تبدیل به عادت می‌شود، انجام آن به انرژی بسیار کمتری نیاز دارد.

به دنبال کمال باشید و خودتان را باور داشته باشید. تنها آرزوهای بزرگ هستند که قدرت برانگیختن انسان را دارند. وقتی به خودتان احترام می­‌گذارید، خودباوری و عزت نفس شما افزایش می‌­یابد. شما هرچه را که آرزو می­‌کنید در اختیار دارید فقط باید خود را دست کم نگیرید تا باورتان شود که استحقاق به دست آوردنش را دارید. سهم هرکس از موفقیت و ثروت جهانی همان میزان است که خود را سزاوارش می­‌داند.

گری جان بیشاپ در کتاب «خودت را به فنا نده» می­‌گوید که شما همان زندگی را دارید که حاضرید با آن کنار بیایید. اگر حاضر نیستید برای تغییر شرایط خود کاری انجام دهید یا به عبارت بهتر حاضرید با شرایطتان کنار بیایید، پس این همان زندگی است که خودتان انتخاب کرده‌اید.

2. مسئولیت زندگی خود را بپذیرید

انسان از موهبتی به نام حق انتخاب برخوردار است. ما به عنوان انسان، مسئول زندگی خود هستیم و نتایج و دستاوردهای ما حاصل تصمیم‌ها و انتخاب‌های ماست و ربطی به شرایط بیرونی ما ندارد. در واقع می‌توان گفت ابتکار عمل در دست خودمان است و مسئولیت وقوع اتفاقات نیز بر عهدۀ ماست. اگر زندگی ما نتیجۀ شرایط و شرطی شدن­‌های ماست به این دلیل است که ما تصمیم گرفته­‌ایم که به جای کنترل امور، اجازه بدهیم آنها ما را کنترل کنند. حال این تصمیم یا به صورت آگاهانه گرفته شده و یا از روی عادت. در واقع ما انتخاب کرده‌­ایم که واکنشی عمل کنیم و افرادی که واکنشی عمل می­‌کنند معمولا تحت تاثیر محیط قرار می­‌گیرند.

وقتی شما مسئولیت زندگی خود را می­‌پذیرید، در مواجهه با اتفاقات و محرک‌های بیرونی، پاسخی می‌دهید که بر مبنای ارزش­‌هایتان باشد. آنچه به ما آسیب می‌­رساند رویدادها نیستند بلکه واکنش ما نسبت به آنهاست.

3. هدفمند بودن را تبدیل به عادت کنید

هرچیز دو بار خلق می­‌شود. ابتدا در ذهن و سپس برای بار دوم به صورت فیزیکی. البته درست است که همه چیز ابتدا در ذهن خلق می‌شود ولی اگر مسئولیت زندگی خود را بر عهده نگیرید و به خودآگاهی نرسید یعنی کنترلی روی زندگی خود ندارید و در این صورت خانواده، جامعه و ... شما را تحت فشار می­‌گذارند تا نقشی را بازی کنید که آنها می­‌خواهند. با مشخص کردن اهدافتان به مغزتان دستور بدهید که روی چه چیزی تمرکز کند.

ناپلئون هیل می‌گوید برای موفقیت یک ویژگی مهم وجود دارد که فرد باید آن را دارا باشد و آن هدف‌گذاری است. به بیان دیگر، فرد باید بداند که چه می‌خواهد و به شدت خواستار به دست آوردن آن باشد. تنها سه درصد از مردم اهداف مشخصی دارند و آنها را مکتوب می‌کنند. هدفی که مکتوب نشود فقط یک آرزو و رویاست.

                              هدفمند بودن، یکی از 10 عادت مهم و اثرگذار

4. اولویت‌­بندی کنید

اگر می ­خواهید در زندگی خود تبدیل به فردی اصل‌گرا شوید، باید مسئولیت زندگی خود را بپذیرید. گوته می‌گوید ما به اندازۀ کافی زمان در اختیار داریم به شرط آنکه درست از آن استفاده کنیم. فعالیت‌های خود را اولویت‌بندی کنید تا بتوانید تمرکز خود را روی فعالیت‌هایی بگذارید که بیشترین و مهم‌ترین نتایج را برای شما به همراه خواهند داشت. با مدیریت زمان خود، برنامۀ هفتگی‌تان را حول محور عمیق‌ترین اولویت‌هایتان برنامه‌ریزی کنید.

5. سعی کنید تفکر برد- برد را تمرین کنید

با پرورش این طرز فکر، در تمام تعاملات خود به دنبال منفعت متقابل هستید. سعی می­‌کنید راه ­حل­‌هایی پیدا کنید که برای هر دو طرف سود و رضایت داشته باشد. افرادی که این طرز فکر را در خود پرورش می­‌دهند معتقدند که زندگی عرصۀ همکاری است. افرادی که نگرش کمبود دارند نمی‌­توانند این طرز فکر را در خود پرورش دهند. باید بدانید که همه چیز برای همه کس به وفور یافت می‌­شود و موفقیت یک فرد قرار نیست به قیمت نابودی موفقیت دیگران به دست آید.

الگوی ذهنی غلط برد – باخت را در ابتدا خانواده به ما تحمیل کرد. زمانی که در کودکی با دیگران مقایسه می‌­شدیم به این نتیجه رسیدیم که ما اصالتا ارزشمند نیستیم. البته آموزش و پرورش هم در پرورش این طرز فکر بی­‌تاثیر نبود. با مقایسۀ ارزش‌های ما با سایر دانش‌­آموزان، به ما فهماندند که زندگی عرصۀ رقابت است.

         تفکر برد برد (win-win)

6. کتاب‌خوانی و مطالعه را تبدیل به عادت کنید

مطالعه، ورزش ذهن است. افراد کتاب‌خوان پیشرو هستند. اغلب ما بعد از اتمام تحصیل، رشد ذهنی خود را متوقف کرده­‌ایم. اغلب افراد زمانی را که به تماشای تلویزیون اختصاص می‌­دهند بیشتر از زمانی است که برای مطالعه می­‌گذارند. برای تقویت ذهن راهی بهتر از مطالعۀ کتاب­‌های خوب وجود ندارد. با مطالعۀ یک کتاب در ماه شروع کنید و سپس این میزان را به دو هفته یک کتاب و در نهایت هفته­‌ای یک کتاب تبدیل کنید. افرادی که مطالعه نمی­‌کنند و کتاب نمی­‌خوانند تفاوت چندانی با افرادی که بی‌­سواد هستند و توانایی مطالعه ندارند، ندارند. هرچه بیشتر یاد بگیرید قدرت یادگیری شما نیز افزایش می­‌یابد.

                                     کتابخوانی و مطالعه

7. شکرگزاری را جزء فعالیت­‌های روزانۀ خود قرار دهید

شکرگزاری و سپاس مداوم بابت هرچیزی که دارید را تبدیل به عادت کنید. شکرگزاری سبب می‌شود که شما مجبور شوید روی نکات مثبت و موهبت­‌های زندگی خود تمرکز کنید و نگرش خود را تغییر دهید. شکرگزاری درهای معجزه را به روی شما باز می­‌کند. شکرگزاری مانند آهنربا عمل می­‌کند و هرچه بیشتر شکرگزاری کنید، نعمت­‌های بیشتری به سمت خود جذب می­‌کنید.

8. به باشگاه پنج صبحی‌ها بپیوندید

صبح زود بیدار شدن را تمرین کنید. اینکه صبح خود را از چه ساعتی شروع می­‌کنید و با چه ذهنیتی شروع می‌کنید بسیار اهمیت دارد. در صبح‌ها شما ابتکار عمل و انرژی بیشتری دارید. روانشناسان معتقدند که افراد سحرخیز پشتکار بیشتری دارند و جلوی سختی‌ها و شرایط سخت مقاوم‌تر هستند. سعی کنید شب‌ها قبل از رفتن به رختخواب، برنامۀ روز بعد را مشخص کنید و روزتان را با برنامه و مشخص بودن اولویت‌ها آغاز کنید.

9. کاری را انجام بدهید که دوست دارید

دارن هاردی معتقد است که چهار کلید برای روشن کردن علاقه­‌تان وجود دارد:

1. در مورد کاری که انجام می‌دهید علاقه به خرج دهید.

2. در مورد دلیل انجام یک کار علاقه به خرج دهید.

3. در مورد شیوۀ انجام یک کار علاقه به خرج دهید.

4. در مورد اینکه برای چه کسی کار می­‌کنید علاقه به خرج دهید.

وقتی کاری را که دوست دارید انجام می­‌دهید، انرژی مضاعفی پیدا می­‌کنید و ایده­‌های مختلفی برای بهتر شدن و رشد فردی پدیدار می‌شود. اجازه ندهید خانواده و جامعه نظرش را به شما تحمیل کند. به دنبال کارهایی بروید که دوستشان دارید. پشتکار نمی­‌تواند جای علاقه را بگیرد و شما در کاری که به آن علاقه‌ای ندارید شاید پیشرفت کنید ولی هرگز ستاره نمی‌­شوید.

ممکن است کاری که انجام می‌دهید را دوست نداشته باشید اما چرایی انجام آن را دوست دارید. گاهی اوقات ما کاری مشقت‌­بار را فقط به این دلیل که کاری خداپسندانه است یا باعث بهبود اوضاع فرد یا افرادی می­‌شود یا به اصطلاح خودمان ثواب دارد انجام می­‌دهیم. نظافت منزل کار راحتی نیست ولی وقتی به دلیل انجام آن فکر می­‌کنیم این کار را با لذت انجام می­‌دهیم. گاهی ممکن است کار موردنظر را دوست نداشته باشیم اما عاشق فرآیند انجام آن باشیم. یعنی وقتی کار را به مراحل کوچک­تر تقسیم می‌­کنیم برایمان جذاب­تر می‌شود. گاهی نیز به خاطر شخصی که آن کار را برایش انجام می­‌دهیم، سختی­‌ها را تحمل می­ کنیم. شب زنده‌­داری کار آسانی نیست ولی مادرها به خاطر مراقبت از فرزند بیمار خود به راحتی این کار را انجام می­‌دهند.

10. متعهد بودن را تمرین کنید

تعهد یعنی انجام آنچه که به زبان می‌­آورید. تا زمانی که تعهد در میان نباشد برنامه‌ای در کار نیست و فقط با یک سری وعده و امید واهی سر و کار داریم. تعهد، پل بین آرزو و موفقیت است. رشد فردی بدون تعهد امکان‌پذیر نیست.

آیا تا به حال اتفاق افتاده که به خودتان قولی بدهید و سپس بگویید: «فردا این کار را انجام خواهم داد» یا «از شنبه شروع می­‌کنم» و ... این فرداها شاید هرگز از راه نرسند. شاید فکر کنیم ما که به کسی آسیبی نمی­‌رسانیم و فقط خودمان از تعهدی که به خودمان داده‌­ایم اطلاع داریم پس اتفاقی نمی‌افتد اگر این تعهد را به بعد موکول کنیم. اما واقعیت این است که شما به مهم‌ترین فردی که وجود دارد، یعنی خودتان، صدمه می‌زنید. معمولا زمانی که به تعهدات خود عمل نمی­‌کنیم در درونمان جنگی شروع می‌شود و حس بدی پیدا می­‌کنیم که طبق برنامه عمل نکرده‌ایم. وقتی به تعهد و قولی که به خود می­‌دهید عمل نمی­‌کنید در واقع عزت نفس خود را از بین می­‌برید.

تعهد، معیار سنجش اراده و خواست افراد برای موفقیت یا عدم موفقیت است. تعهد برای هر فرد یک معنا دارد. تعهد برای یک سرباز به معنای آن است که از تپه­‌ای بالا برود بدون آنکه بداند آنجا چه چیزی انتظارش را می‌کشد. تعهد برای یک ورزشکار این است که حتی اگر نقش بر زمین شد از جا برخیزد و ادامه دهد. تعهد همیشه مقدم بر دستاورد و موفقیت است.

یادتان باشد که تعهد به زمانی که باید به کار موردنظرتان اختصاص دهید، تعهد به اهدافتان و تعهد به پرداخت بهای موفقیت را تمرین کنید. با خودتان روراست باشید. چه بهایی حاضرید بپردازید؟ آیا حاضرید به خاطر تعهدتان، تغییری در برنامۀ روزانۀ خود بدهید؟ تحقق اهداف شما ارتباط مستقیمی با میزان تعهدتان دارد.

نتیجه‌گیری

تغییر عادت کار دشواری است. عادت‌ها سال‌ها بخشی از هویت شما بوده‌اند و جنگ با آنها کار آسانی نیست. گاهی اوقات تغییر عادت‌ها بدون تغییر ذهنیت و طرز فکر انسان ممکن نیست. سعی کنید خودتان را بهتر از آنچه همیشه بوده‌اید ببینید. وضعیت آیندۀ شما بستگی به این دارد که از این لحظه به بعد می‌خواهید چه کسی باشید. لحظه‌ای که مسئولیت کامل همه چیز را در زندگی خود می‌پذیرید، اعلام می‌کنید که برای تغییر هر چیزی در زندگی آماده هستید. مسئولیت زندگی خود را بپذیرید و 10 عادت مهم و اثرگذار دنیای امروز را در خود نهادینه کنید که شما را به سمت موفقیت ببرند. 

 

0 نظر

ارسال نظر جدید